Η μικρή Ελισάβετ συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και οι τρισευτυχισμένοι γονείς ήθελαν να προσφέρουν στην μικρή τους βασίλισσα ένα παλάτι ! Την κατασκευή του παλατιού ανέλαβε ο γνωστός και επιτυχημένος Πατρινός ζαχαροπλάστης… Ταξιάρχης Κάππας ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Da Vinci που βρίσκεται στην Γούναρη στην Πάτρα, ο οποίος και «έχτισε» ένα μοναδικό παλάτι για την μικρή Ελισάβετ ! Και φυσικά λόγω ονόματος το παλάτι που θα μπορούσε να δημιουργηθεί για την μικρή Ελισάβετ δεν είναι άλλο από ένα δεύτερο παλάτι του Μπάκιγχαμ !
Μετά από έξι μέρες δουλειάς ο δεξιοτέχνης ζαχαροπλάστης που έχει συνηθίσει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τις απίστευτες δημιουργίες του παρουσίασε το αποτέλεσμα που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό! Ένα πιστό αντίγραφο από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε τούρτα βάρους 38 κιλών όλη βρώσιμη !
Έτσι οι γονείς προσέφεραν ένα παλάτι στη βασίλισσα της καρδιάς τους που έκανε μικρούς και μεγάλους να παραμιλάνε !
Ο ζαχαροπλάστης Ταξιάρχης Κάππας μας εκπλήσσει συνεχώς με τις δημιουργίες του κανείς δεν ξεχνά άλλωστε την τούρτα μηχανή – Harley Davidson που έφτιαξε με μήκος δύο μέτρα και ύψος ένα μέτρο !
Αποδεικνύει κάθε φορά με τις δημιουργίες του πώς δικαίως του έχει αποδοθεί ο τίτλος του… ζαχαροπλάστη-καλλιτέχνη !

 

Πολλοί επώνυμοι έχουν περάσει κατά καιρούς από το γνωστό πλέον ζαχαροπλαστείο Da Vinci που βρίσκεται στην Πάτρα στην οδό Γούναρη 11 ! Το ζαχαροπλαστείο της πόλης που έχει γίνει γνωστό για την ποιότητα των γλυκών του και τις θεϊκες γεύσεις ! Εκεί βρέθηκε και ο γνωστός καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασσικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού Αλέξης Κωστάλας ! Απόλαυσε ένα μιλφέιγ δια χειρός Ταξιάρχη ενώ ο ζαχαροπλάστης απέσπασε τα καλύτερα σχόλια ! Ο κ. Κωστάλας συνεχάρη μάλιστα τον Ταξιάρχη για το ταλέντο του στην ζαχαροπλαστική.

 

Πρόσφατα μας απασχόλησε και με την τούρτα Harley Davidson που δημιούργησε σε πραγματικές διαστάσεις ! Ο Πατρινός ζαχαροπλάστης έφτιαξε τούρτα με το σχήμα της μηχανής-θρύλου Harley για για τα πρώτα γενέθλια ενός μπόμπιρα Αυτή η Harley Davidson δεν διατίθεται για ταξίδια κάποιου «ξέγνοιαστου καβαλάρη» σε ατέλειωτες λεωφόρους, αλλά για... φάγωμα, αφού η μπορντό επένδυσή της δεν αποτελείται από μέταλλο αλλά από νόστιμη ζαχαρόπαστα! Είναι η τεράστια τούρτα που έφτιαξε Πατρινός ζαχαροπλάστης για τα γενέθλια ενός μπόμπιρα που έκλεινε τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Την παραγγελία έκανε ο πατέρας του μικρού και ο Ταξιάρχης Κάππας από το ζαχαροπλαστείο Da Vinci της Πάτρας έβαλε τα δυνατά του για να φτιάξει την τεράστια τούρτα για τα πρώτα του γενέθλια. «Ο μπαμπάς του αγοριού μού έφερε μία φωτογραφία κι εγώ με την πενταμελή ομάδα μου δημιουργούσαμε επί 20 μέρες» λέει στην «Espresso» ο Πατρινός ζαχαροπλάστης. Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, όπως ελπίζω και τον μπαμπά του εορτάζοντος και φυσικά τον ίδιο τον πιτσιρικά.

Η τούρτα είχε μήκος δύο μέτρα και ύψος ένα. Το απόγευμα της Πέμπτης όσοι περνούσαν έξω από το μαγαζί έμεναν με το στόμα ανοικτό, βλέποντας το δημιούργημα πάνω στο οποίο έβαζα τις τελευταίες πινελιές». Οπως επισημαίνει ο ίδιος, όλη η μοτοσικλέτα... τρώγεται: «Είναι καλυμμένη με ζαχαρόπαστα χρώματος κόκκινου προς μπορντό και για να τη μεταφέρουμε χρειάστηκαν επτά άτομα και μεγάλη προσοχή. Ευτυχώς, το σπίτι ήταν κοντά!» Σύμφωνα με τον κ. Κάππα, είναι η μεγαλύτερη 3D τούρτα σε σχήμα μοτοσικλέτας που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα. «Φτιάχνω και άλλου τέτοιου είδους τούρτες, όπως Minions, τερματοφύλακα να πιάνει την μπάλα, υπερμέγεθες κόκκινο κραγιόν (!), ανοικτό βιβλίο, κούπα με καφέ ή σοκολάτα, ακόμα και φωτογραφική μηχανή» Τον «καλλιτέχνη» ζαχαροπλάστη Ταξιάρχη Κάππα θα τον δούμε μάλιστα να δημιουργεί γλυκά και στο κανάλι Έψιλον στην εκπομπή της δημοσιογράφου Φαίη Μαυραγανη «Τώρα ότι συμβαίνει» που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο ! Ο Ταξιάρχης Κάππας πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στο στούντιο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για τις ανάγκες της εκπομπής που θα προβληθεί στα μέσα τα Χριστούγεννα!

Πρόσφατα μας απασχόλησε και με την τούρτα Harley Davidson που δημιούργησε σε πραγματικές διαστάσεις ! Ο Πατρινός ζαχαροπλάστης έφτιαξε τούρτα με το σχήμα της μηχανής-θρύλου Harley για για τα πρώτα γενέθλια ενός μπόμπιρα...