Πατρινός ζαχαροπλάστης έφτιαξε τούρτα με το σχήμα της μηχανής-θρύλου για τα πρώτα γενέθλια ενός μπόμπιρα

Αυτή η Harley Davidson δεν διατίθεται για ταξίδια κάποιου «ξέγνοιαστου καβαλάρη» σε ατέλειωτες λεωφόρους, αλλά για… φάγωμα, αφού η μπορντό επένδυσή της δεν αποτελείται από μέταλλο αλλά από νόστιμη ζαχαρόπαστα! Είναι η τεράστια τούρτα που έφτιαξε Πατρινός ζαχαροπλάστης για τα γενέθλια ενός μπόμπιρα που έκλεινε τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Την παραγγελία έκανε ο πατέρας του μικρού και ο Ταξιάρχης Κάππας από το ζαχαροπλαστείο Da Vinci της Πάτρας έβαλε τα δυνατά του για να φτιάξει την τεράστια τούρτα για τα πρώτα του γενέθλια. «Ο μπαμπάς του αγοριού μού έφερε μία φωτογραφία κι εγώ με την πενταμελή ομάδα μου δημιουργούσαμε επί 20 μέρες» λέει στην «Espresso» ο Πατρινός ζαχαροπλάστης. Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, όπως ελπίζω και τον μπαμπά του εορτάζοντος και φυσικά τον ίδιο τον πιτσιρικά.

Η τούρτα είχε μήκος δύο μέτρα και ύψος ένα. Το απόγευμα της Πέμπτης όσοι περνούσαν έξω από το μαγαζί έμεναν με το στόμα ανοικτό, βλέποντας το δημιούργημα πάνω στο οποίο έβαζα τις τελευταίες πινελιές». Οπως επισημαίνει ο ίδιος, όλη η μοτοσικλέτα… τρώγεται: «Είναι καλυμμένη με ζαχαρόπαστα χρώματος κόκκινου προς μπορντό και για να τη μεταφέρουμε χρειάστηκαν επτά άτομα και μεγάλη προσοχή. Ευτυχώς, το σπίτι ήταν κοντά!»

Σύμφωνα με τον κ. Κάππα, είναι η μεγαλύτερη 3D τούρτα σε σχήμα μοτοσικλέτας που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα. «Φτιάχνω και άλλου τέτοιου είδους τούρτες, όπως Minions, τερματοφύλακα να πιάνει την μπάλα, υπερμέγεθες κόκκινο κραγιόν (!), ανοικτό βιβλίο, κούπα με καφέ ή σοκολάτα, ακόμα και φωτογραφική μηχανή»

Related Posts


“Μάγεψε” και τον Αλέξη Κωστάλα με τα γλυκά του ο Ταξιάρχης !

Πολλοί επώνυμοι έχουν περάσει κατά καιρούς από το γνωστό πλέον ζαχαροπλαστείο Da Vinci που βρίσκεται στην Πάτρα στην οδό Γούναρη 11 ! Το ζαχαροπλαστείο της πόλης που έχει γίνει γνωστό για την ποιότητα των γλυκών του και τις θεϊκες γεύσεις ! Εκεί βρέθηκε και ο γνωστός καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασσικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού […]

19.12.2015

Comments